Ko je pokušao ubiti mladog rukometaša bh. kluba?
FOTO: RK Drina Zvornik

Ženskoj osobi određen pritvor, građani Zvornika u šoku

Ko je pokušao ubiti mladog rukometaša bh. kluba?

Samir Mlaćo
Stanovnici Zvornika ostali su šokirani kada se pojavila informacija da je u njihovom gradu zabilježen pokušaj ubistva i to mladog rukometaša Drine Nikole Tomića.

Stanovnici Zvornika ostali su šokirani kada se pojavila informacija da je u njihovom gradu zabilježen pokušaj ubistva i to mladog rukometaša Drine Nikole Tomića.

Mladi i talentovani rukometaš izbjegao je sigurnu smrt u noći sa subote na nedjelju, a na njega je hladnim oružjem nasrnula I.L., također iz Zvornika.

Navodno, radi se o ženskoj osobi koju dobro poznaje, a sve se desilo ispred jedne benzinske pumpe na ulazu u Zvornik.

Svi uz Nikolu! 💙

Posted by RK ''Drina'' Zvornik on Monday, April 17, 2023

Policija je uhapsila I.L, a Tomić je zbrinut u bolnicu i osjeća se dobro.

Oglasi

”Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su 16.04.2023. godine oko 02,50 časova lišili slobode lice I.L. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ubistvo“ u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“.

Policijskoj stanici Zvornik je navedenog dana prijavljen napad hladnim oružjem na lice N.T. ispred benzinske pumpe u Zvorniku. Lice N.T. je upućeno na ukazivanje ljekarske pomoći u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik, gdje su mu od strane dežurnog doktora konstatovane lake tjelesne povrede. Operativnim radom na terenu, policijski službenici su ustanovili da je navedene povrede nanijelo lice I.L. iz Zvornika.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, na čiji prijedlog je osumnjičenom licu određen pritvor u trajanju od mjesec dana”, stoji u saopštenju PU Zvornik.

Samo pukom srećom je preživio, a više detalja će sigurno biti poznato u narednim danima.

Danas su se oglasili i iz RK Drina Zvornik te kazali da je hladnim oružjem napadnut njihov član koji je tom prilikom zadobio povrede u predjelu vrata.

Iskreno se nadamo da će nadležne institucije najstrožije kazniti ovakav vid nasilničkog ponašanja. Bio je ovo napad na jednog mladog i perspektivnog sportistu, željnog igre i dokazivanja, a na njegovom mjestu mogao je biti bilo kod od nas.

Najiskrenije se nadamo da se ovakvo nešto više nikada neće ponoviti. Našem Nikoli želimo brz oporavak i da se što prije vidimo na parketu“, stoji u saopštenju UO RK Drina Zvornik.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

I brojni pratioci stranice kluba iz Zvornika poželjeli su što brži oporavak Tomiću.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi