Povratak "Galeba": Imenovan Upravni odbor, klub dobio predsjednika i direktora

Mostarski klub ponovo na bh. sportskoj sceni

Povratak "Galeba": Imenovan Upravni odbor, klub dobio predsjednika i direktora

Haris Zilić

RK Galeb Mostar i zvanično se vraća na sportsku bh. scenu. Klub je u četvrtak održao Skupštinu na kojoj su imenovani i članovi Uprave. Također ozvaničena je pozicija predsjednika kao i direktora.

O Skupštini kluba i povratku mostarke ekipe naš portal je pisao ranije, a danas nam je došla i potvrda navedenih pisanja.

Za članove Skupštine imenovani su: Amela Karadža Pilav, Tea Dedić, Lejla Pehilj, Haris Nazdrajić, Dženan Duraković, Manuela Zilić i Enes Efica.

Osim članova Skupštine imenovan je i novi Upravni odbor.

Predsjednikom kluba imenovana je Amela Karadža Pilav dok je za direktora imenovan Dženan Duraković.

Oglasi

Dženan Duraković direktor kluba je upoznao članove Skupštine i Upravnog odbora sa budućim planovima i aktivnostima kluba.

Duraković je obavijestio prisutne da je klub dobio podršku Ministarstva nauke kulture i sporta HNK a kao prioritete istakao je osnivanje omladinskog pogona kluba, jačanje prvog tima, reaktiviranje memorijalnog turnira "Midhat Hujdur - Hujka" te održavanje memorijalnog turnira Amela Dizdarević.

Tea Dedić je istakla da traju pripreme kluba za nastup kluba na Interamnia kupu u Italiji.

Dedić je također napomenula da je "Galeb" pet puta" osvojio Interamnia kup, da očekuje kako će Galebice opet biti među najboljim učensnicama turnira ali da je klubu potrebna pomoć sponzora.

Također u klubu ističu kako očekuje da će "Galebice" imati važnu ulogu na rukometnoj sceni Bosne i Hercegovine.

Pored svega navedenog klub je objavio da je u toku upis novih članica u školu rukometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi