RK Gračanica bez borbe do osmine finala European Cupa

Izraelci nisu mogli putovati u BiH

RK Gračanica bez borbe do osmine finala European Cupa

E. Škorić

Iz Evropske rukometne federacije (EHF) jutros su poslali saopštenje u RK Gračanica prema kojem će bh. predstavnik bez borbe proći u 1/8 finala European Cupa.

Gračanlije su trebale da odmjere snage sa Holon Yuwalimom, no Izraelci nisu bili u mogućnosti da odigraju dvomeč, pa Gračanica ide dalje odlukom EHF-a.

"Zaista nam je žao što su vanredne okolnosti uticale na ovakav ishod i mnogo bi nam bilo draže da smo ovaj uspjeh ostvarili na terenu. Našim sportskim prijateljima iz HC ”Holon Yuwalim” želimo sve najbolje u nastavku nacionalnog prvenstva, žao nam je zbog troškova koje su imali u organizaciji putovanja, a posebno suosjećamo sa igračima koji nisu imali priliku da se na terenu bore za dalji prolaz u European Cupu. Mi se okrećemo našim obavezama u Premijer ligi gdje nas očekuju dvije izuzetno teške utakmice, a sa nestrpljenjem ćemo očekivati i izvlačenje paraova za 1/8 European Cupa", saopšteno je iz RK Gračanica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije