RK Gradačac jesenji prvak, Goraždani razočarani suđenjem

Okončan jesenji dio sezone

RK Gradačac jesenji prvak, Goraždani razočarani suđenjem

A. Beganović

Kompletirano je 13. kolo Premijer lige za rukometaše čime je spuštena zavjesa na jesenji dio sezone.

Sinoć su odigrana četiri susreta 13. kola Premijer lige, a kako je Goražde poraženo u Derventi (27:25), titula jesenjeg prvaka pripala je Gradačcu.

Goraždani su jesenji dio sezone okončali na drugom mjestu, no nakon sinoćnjeg poraza u Derventi najavili su žalbu na suđenje sudijskog para Begić-Knezović, koji ih je po njihovom mišljenju drastično oštetio.

U jednom od derbija 13. kola Konjuh je u Živinicama savladao Gračanicu (26:23). Stolare su do pobjede vodili Smajić sa osam, te Begić sa šest golova, dok je Salkić sa osam golova bio najučinkovitiji kod Gračanice.

Ovom pobjedom Stolari su se po broju bodova poravnali sa trećeplasiranim Čelikom. Obje momčadi su jesenji dio sezone okončale sa po 27 osovojenih bodova.

Sinoć su do pobjeda stigli i Prijedor, te Leotar. Prijedorčani su pred svojim navijačima bili bolji od Krivaje (31:28), dok je Leotar bez većih problema savladao Bosnu iz Visokog (32:20).

Podsjetimo, u petak su odigrana tri susreta: Bosna BH Telecom - Čapljina 32:30, Gradačac - Kaknj 43:31, Čelik - Zrinjski 47:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.