RK Gradačac u "sitnim" problemima

Bh. klub koji nastupa na međunarodnoj sceni

RK Gradačac u "sitnim" problemima

Edmir Škorić

Rukometaši Gradačca koji će ove godine našu državu predstavljati u evropskom takmičenju, budući da su izborili Challenge Kup, nalaze se u "sitnim" problemima.

Naime, rukometaše su dočekala zaključana vrata sportske dvorane, a za čitavu ovu godinu izgubljen je Dušan Marković.

Nimalo lijep scenarij dočekao je rukometaše Gradačca koji se nalaze pred pripremama za narednu sezonu Premijer lige u rukometu. Naime, trener Mehmed Doborac primoran je svoje igrače pripremati izvan sportske dvorane u koju nisu mogli ući jer nisu izmirena dugovanja. Ipak, kako tvrdi trener Doborac, dug je trebala izmiriti Općina Gradačac, a ne klub.

Tako će rukometaši 'snagu' za nadolazeće evropske i premijerligaške nastupe skupljati trenirajući na terenima u okolini dva gradačačka jezera (Hazna i Vidara), a prozivka će biti obavljena na stadionu Zvijezde, Banja Ilidža.

Što se igračkog kadra tiče, klub su za sada napustili golman Goran Damnjanović, pivot Leo Perendija, desno krilo Petar Čutura i lijevi vanjski Dušan Božoljac koji je postao novi član sarajevske Bosne. Rukometašima Gradačca priključio se Saša Puljizović koji je stigao iz Dervente, a igrao je za Bjelovar. Takođe, prvom timu priključeni su i juniori Muamer Šećić (golman) i Damir Halilović.

Loša vijest za sve ljubitelje rukometa u Gradačcu bila je ona o težoj saobraćajnoj nesreći Dušana Markovića. Ponajbolji igrač kluba u prošloj sezoni zadobio je teže ozljede, slomio je ruku, nogu i ima 12 šavova na glavi. Na Markovića se neće moći računati do kraja ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.