RK Gradačac vodio na poluvremenu, ali poražen u prijateljskom susretu protiv Dervente
Narednu utakmicu RK Gradačac igra na domaćem terenu u petak a protivnik će biti ekipa iz Bijeljine.

Nisu uspjeli da ostvare pobjedu

RK Gradačac vodio na poluvremenu, ali poražen u prijateljskom susretu protiv Dervente

E. Oštraković

Rukometaši Gradačca nakon nastupa na turniru u Gračanici, odigrali su novu prijateljsku utakmicu, ovaj put u gostima kod Dervente. Pobjedu su ostvarili domaćini, rezultatom 25:23.

Imali su igrači RK Gradačac minimalnu prednost na poluvremenu od 12:13, ali do pobjede nisu uspjeli doći.

Gosti su dosta bolje otvorili susret, čak su imali i veliko vodstvo od 11:6, ali Derventa do kraja poluvremena pravi sjajnu seriju od 6:1 i tako dolazi do poravnanja. Ipak, gosti su uspjeli postići pogodak i na odmor otići sa minimalnim vodstvom od 13:12.

U drugom poluvremenu viđena je slična situacija na terenu, samo što su akteri zamijenili uloge. Derventa je većim dijelom drugog poluvremena imala vodstvo, ali se ekipa Gradačca u zadnjih deset minuta, serijom 5:1, vratila u igru. Imali su gosti čak dva napada za izjednačenje, ali na kraju nisu bili miljenici sreće, te su upisali poraz od 25:23.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Narednu utakmicu RK Gradačac igra na domaćem terenu u petak a protivnik će biti ekipa iz Bijeljine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi