RK Izviđač drugi u Karlovcu

RK Izviđač drugi u Karlovcu

Adnan Beganović, foto: Branimir Prijak

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog su u završnoj fazi priprema za nastavak sezone odigrali u Hrvatskoj turnir na kojem su pored Ljubušaka ušestvovali slovenački Cimos, te hrvatski Karlovac i Metković.

Na tradicionalnom turniru u Karlovcu, posvećenom bivšem članu kluba Nebojši Parežaninu, RK Izviđač pružio je dobre partije i zauzeo drugo mjesto.

U polufinalnoj utakmici naši rukometaši bili su bolji od domaćih rukometaša. Ljubušaci su pružili sjajnu partiju i sasvim zasluženo pobjedili rezultatom 30:27. U drugoj polufinalnoj utakmici Cimos je slavio protiv drugoplasirane momčadi hrvatskog prvenstva, RK Metković (27:15).

Izviđač u finalnom meču nije uspio pružiti jači otpor favoriziranim Slovencima. Slovenska momčad u kojoj nastupa reprezentativac naše države, Damir Doborac, bila je mnogo bolja, te je na kraju pobjedila sa velikih 15 razlike (42:27)

Iako su pretrpjeli težek poraz u finalnom meču, rukometaši Ljubuškog mogu biti zadovoljni prikazanim na ovom turniru i desetodnevnim pripremama u susjednoj Hrvatskoj. "Skauti" su u deset dana priprema u Hrvatskoj odigrali 9 utakmica i imali isto toliko treninga, te prema riječima čelni ljudi struke kluba, spremno dočekuju nastavak prvenstva.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.