RK Izviđač slavio u Splitu

Pripreme za nastavak sezone

RK Izviđač slavio u Splitu

Adnan Beganović

Rukometaši bosanskohercegovačkog rukometnog  Premijerligaša, Izviđača iz Ljubuškog, sinoć su u sklopu priprema za nastavak sezone odigrali prijateljski susret u Splitu sa istoimenim domaćinom.

RK Izviđač je nakon dosta dobre igre pobjedio hrvatskog prvoligaša, RK Split, rezultatom 33:29 (17:17) i tako nastavio sa dobrim rezultatima u pripremnom periodu. 

U redovima našeg Premijerligaša sjajnu partiju pružili su Matić sa 6 i Tabak sa 5 postignutih golova, dok je kod domaćina bolji od ostalih bio Babić sa 6 golova.

Prema posljednjim informacijama do koji je došao SportSport. ba, RK Izviđač sutra kasno navečer putuje u Zagreb gdje će biti sedam dana. U sklopu ove mini – turneje ljubuški rukometaši odigraće osam pripremnih utakmica sa hrvatskim i slovenačkim klubovima.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.