Jedinstvo odustalo od Premijer lige BiH
Foto - RK Jedinstvo

Obavijestili RS BiH o odluci

Jedinstvo odustalo od Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Da je klupski rukomet u Bosni i Hercegovini na niskim granama jasno je svima koji prate ovaj sport, osim čelnicima Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. 


Posljednjih desetak godina gotovo da nema sezone, bilo u muškoj ili ženskoj konkurenciji, bez "repova", a posljednje informacije koje dolaze iz Brčkog govore da ni u narednoj neće biti ničeg novog.

Naime, nekoliko sedmica prije početka sezone, iako su žrijebani, iz RK Jedinstvo Brčko su zbog nebrige lokalnih vlasti odlučili istupiti iz takmičenja.

Obavijestili su Rukometni savez BiH o svojoj odluci, a elitni rang bh. rukometa vjerovatno će u narednoj sezoni brojati neparan broj klubova.

"Danas smo službeno obavijestili Rukometni savez Bosne i Hercegovine da nismo u mogućnosti uzeti učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2021/2022 zbog izostanka podrške lokalne zajednice. Time smo skinuli veliku brigu sadašnjoj vlasti Brčko distrikta BiH i nadležnom Odjeljenju za sport. Kako nam je to samo mi znamo", saopštili su iz ovog kluba i još su dodali:

[twitter]https://www.facebook.com/rkjedinstvo2015/posts/2446698085463984[/twitter]

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Očigledno ne živimo u vremenu i na prostoru gdje se ovakvi uspjesi kao što je bio uspjeh naših momaka vrednuju i nagrađuju. Hvala za stotine poruka podrške svim dobronamjernim ljudima sa Balkana", naveli su iz Jedinstva.

Tako će bugojanska Iskra, ukoliko u Savezu ne izvuku nekog džokera iz rukava u vidu nekog novog kluba za elitni rang, u 1. kolu pauzirati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti