RK Konjuh razbio RK Sloboda

Lokalni derbi 9. kola

RK Konjuh razbio RK Sloboda

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Rukometaši Konjuha savladali su na svom parketu tuzlansku Slobodu rezultatom 39:29 u susretu 9. kola Premijer lige BiH.

Konjuh je do trijumfa u lokalnom derbiju stigao nošen velikom podrškom s tribina i prekinut je niz od tri utakmice bez pobjede tima iz Živinica.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu Konjuh prvi pravi veliku seriju. Domaći rukometaši su napravili veliku seriju od 5:0 i dominirali su tokom prvog poluvremena ovog meča.

Razlika je rasla iz napada u napad. Golman domaćih Adis Kamberović je skidao apsolutno sve što je išlo prema njegovom golu, a u napadu su igrači Konjuha maksimalno koristili prostor i na odmor su otišli sa osam golova prednosti, 19:11.

Konjuh bolje otvara i drugo poluvrijeme. Otišli su veoma brzo na 23:12, nakon čega Sloboda uspijeva da zabije tri gola i da smanji zaostatak, ali od povratka u meč nije bilo ništa.

Tuzlaci u ključnim trenucima prave dosta tehničkih grešaka, Konjuh je to maksimalno koristio, pa je u 49. minuti na semaforu pisalo uvjerljivih plus 13 u korist Konjuha, 33:20.

Do kraja meča domaći tim lagano završava posao (39:29) i dolazi do treće pobjede u sezoni. Sa druge strane Sloboda je sada na omjeru od četiri pobjede i pet poraza, a svih pet utakmica su izgubili na gostovanjima.

U redovima Konjuha najefikasnijije bio Mihret Husić sa 11 golova, dok su na drugoj strani Davor Kadić i Arnad Hamzić postigli po osam.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

RK Konjuh - RK Sloboda 39:29 (19:11)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Konjuh: Bečić, Marčeta 4, Husić 11, Sakić 4, Šarić, Pavlak 5, Kišić 1, Begić, Pejkušić, Modrić 3, Kamberović, Smajić 4, Pavlović 4, Radović, Hamzić 1, Husejnović 2. Trener: Bojan Uničanin.

RK Sloboda: Čajić, Ilić 1, Đana, Denjo 1, Skopljak 1, Suhonjić 3, Memić 4, Omerović, Manjić, Đulić, Jelić 1, Mehić, Torlaković, Hamzić 8, Kadić, Talevski 2. Trener: Nedžad Mašić.

Top Komentari

rajvosa46
Lijepo je vidjet da se negdje gleda klupski rukomet u BiH. I to gledatelji razlicitih godina.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi