RK Krivaja protiv RK Gradačac interesuje samo pobjeda i ostanak u borbi za prvo mjesto
Klub iz Zavidovića još nije odustao od prve pozicije, koju trenutno zbog boljeg međusobnog omjera drži ekipa Slobode

Derbi susret 21. kola 1.lige FBiH

RK Krivaja protiv RK Gradačac interesuje samo pobjeda i ostanak u borbi za prvo mjesto

Dino Kurbegović

Danas je u prostorijama sportskog centra RK Krivaja održana press konferencija povodom derbi utakmice Prve lige Federacije grupa Sjever u kome Krivaja dočekuje RK Gradačac.

Svim prisutnim na ovoj press konferenciji su se obratili pomoćni trener seniorske ekipe Enes Avdić, te igrači Suad Huskić i Mirza Mehinagić.

Enes Avdić je u svom izlaganju istakao:

“Svi igrači su u rosteru za utakmicu koja nas očekuje u petak, izuzev Denija Velića koji vuče povredu leđa još od utakmice s RK Sloboda Tuzla. Dočekujemo protivnika koji u proljetnom dijelu sezone ima isti skor kao i naša ekipa (5 pobjeda, 1 poraz) što nam govori da moramo kao tim biti maksimalno skoncentrirani. Ekipa Gradačca se pojačala s nekoliko igrača za proljetni dio sezone i nije ni sjena ekipe koju smo veoma lako pobijedili u Gradačcu 17:34, te nas očekuje težak zadatak i puno borbe u ovoj utakmici. Stoga pozivam naše sugrađane, simpatizere i navijače da dođu na utakmicu, daju nam podršku, a mi ćemo se odužiti borbenošću, željom i nadam se našom novom pobjedom.”

Igrač Suad Huskić je u svom obraćanju izjavio:

“Na utakmici s ekipom Gradačca očekujemo sigurnu pobjedu kako bi ostali na vrhu tabele. Respektujemo ih ali smo kvalitetniji i u ovu kao i u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno. Ekipa se vratila na pobjednički kolosijek i nakon pobjede i dobre igre u Zenici protiv Čelik Juniora samopouzdanja nam je na visokom nivou. Zato pozivamo sve naše navijače da nas podrže kao i svaki put do sada i daju nam dodatni motiv za dobru igru.”

Igrač Mirza Mehinagić je sličnog razmišljanja kao trener i njegov saigrać.

“Očekujem da ozbiljno pristupimo utakmici i naravno da pobijedimo. Želimo da pokažemo svima da nam je ipak mjesto u Premijer ligi. Mislim da je ekipa RK Gradačac dostojna respekta i da je trenutno jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi.”

Susret je na rasporedu sutra (petak) u 19:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi