RK Krivaja u drugom poluvremenu slomila otpor domaćeg RK Čelik-Juniora
Edin Bajramović odigrao je sjajan meč za domaću ekipu, ali nije mogao sam protiv raspoloženih gostiju, koji su u drugom dijelu ubacili u brzinu više i na kraju zasluženo slavili novu pobjedu

Derbi 20.kola 1.lige FBiH

RK Krivaja u drugom poluvremenu slomila otpor domaćeg RK Čelik-Juniora

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Krivaje danas su u Zenici u okviru derbija 20. kola 1.lige FBiH pred oko 400 gledalaca slavili pobjedu nad domaćom ekipom Čelik-Junior rezultatom 24:34.

Gosti iz Zavidovića su u ovaj duel ušli kao favoriti, prije svega radi povrede nekolicine domaćih rukometaša, što se posebno osjetilo u drugom poluvremenu kada domaći tim nije imao širine da ugrozi ozbiljnije goste iz Zavidovića.

Prvo poluvrijeme bilo je sjajno, domaći rukometaši predvođeni Edinom Bajramovićem igrali su sjajno u odbrani i napadu, tako da su gosti iz Zavidovića bili u malom šoku jer su očekivali da od samog početka kontrolišu utakmicu. Ipak izabranici Vladimira Zeljke nisu uspjeli da naprave neku značajniju rezultatsku razliku pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 16:14 za ekipu Čelik-Juniora.

Očito je gostujući trener imao šta kazati svojim igračima na poluvremenu u svlačionici jer u drugom dijelu gosti iz Zavidovića bili su nezaustavljivi. Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu Krivaja je prešle u vodstvo od 16:17. U ostatku drugog poluvremena gosti iz Zavidovića bili su nezaustavljivi, iskoristili su umor najboljih igrača Čelik-Juniora, rotirali su stalno sa izmjenama i na kraju zasluženo slavili pobjedu rezultatom 24:34 (16:14).

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, sjajan je bio Edin Klis s osam golova, Mirza Dervenčić dodao je šest, dok je Bojan Grujičić postigao pet dolova. U redovima Čelik-Juniora Edin Bajramović je postigao devet, dok su Edhem Grabus i Omer Suljić postigli po četiri gola.

Rukometaši Krivaje današnjom pobjedom ostali su u igri za prvo mjesto, ali do kraja prvenstva trebat će im čudo da ekipa Slobode kiksa negdje, što će biti veoma teško. S druge strane Čelik-Junior ostao je na trećem mjestu, te će vjerovatno u zadnjem kolu protiv gradskog rivala RK Čelik u izravnom duelu pasti odluka ko će na kraju prvenstva zauzeti treću poziciju na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi