RK Sloboda bez većih problema slavio protiv Rudara
Sloboda savladala još jednu prepreku na putu ka Premijer ligi

Gosti iz Banovića nisu uspjeli pružiti dostojan otpor izabranicima Mirze Bulića

RK Sloboda bez većih problema slavio protiv Rudara

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

U okviru 17. kola Prve lige FBiH za rukometaše svoj susret su odigrali Sloboda i Rudar iz Banovića. Ubjedljivu pobjedu slavili su domaći rukometaši rezultatom 41:21(22:10). 

U prvom poluvremenu sve je bilo riješeno kada su domaći rukometaši, atraktivnom i lepršavom igrom iz minute u minutu povećavali prednost te na poluvremenu imali velikih 22:10.

U nastavku susreta trener domaćih Mirza Bulić dao je priliku svim rukometašima, što se nije posebno odrazilo na rezultat na kraju velikih i zasluženih 41:21.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Aleksandar Vujnić sa osam golova, dok je Enes Skopljak dodao šest golova. Goste iz Banovića predvodili su Dino Sarić i Nermin Čamdžić sa po pet postignutih golova.

RK Sloboda- ORK Rudar Banovići 41:21 (22:10)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Čajić, Cerić 5, Ilić 1, Denjo 1, Memić 4, Skopljak 6, Omerović, Vujnić 8, Pirić 2, Arnus, Hamzić 1, Jusufović 1, Kišić 2, Suhonjić 4, Jusić 1, Kadić 5. Trener: Mirza Bulić

Rudar: Selimović, Pozderović 2, Avdić 2, Šehić, Jahić 2, Demirović 1, Nukić 1, Zejnilagić 2, Bešić, Sarić 5, Salihović 1, Nukić, Čamdžić 5, Avdić. Trener: Damir Ibrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi