RK Sloboda poražena od Spačve u Mejdanu

Sjajan susret

RK Sloboda poražena od Spačve u Mejdanu

E. Dindić

Rukometaši Slobode u generalci pred nastup u Europi, poraženi su u sjajnom susretu prepunom naboja od Spačve iz Vinkovaca sa 29:27(16:14). 

Bio je to susret gdje su i jedna i druga ekipa od početka pokazale, želju, volju i borbu te gdje se igralo do zadnjeg atoma snage. Na poluvremenu gosti iz Vinkovaca imali su prednost od 16:14.

U nastavku par puta Sloboda je ozbiljno zaprijetila došla na gol zaostatka, ali za nešto više nedostajalo je malo i sportske sreće. Na kraju ovog borbenog susreta Spačva je upisala pobjedu rezultatom 29:27.

Najefikasniji u redovima Slobode bio je sjajni Anes Bečić sa 14 golova, dok su Alen Ovčina i Emir Suhonjić susret završili sa po četiri postignuta gola.

Bolji od ostalih u ekipi Spačve bili su Mario Božićević sa 7 golova, dok su po četiri postigli Marko Vignjević, Tin Kuže i Filip Mažurana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Sloboda: Čajić R, Pirić, Milkunić, Karahodžić, Đorđević 1, Ovčina 4, Suhonjić 4, Bubić, Nikolić 1, Bajraktarević 3, Bečić 14,Đukić i Jusić. Trener Zoran Kastratović

RK Spačva: Čirović, Jurić 1, Maroš, Mažurana 2, Čičak 1, Božičević 7, Vignjević 4, Zadro, Mažurana 4, Peštić 1, Pavlak 2, Kuže 4, Peštić N., Bolanča 1, Božić 2, Pašagić. Trener Josip Mečić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi