RK Sloboda "sa zvukom sirene" srušio RK Izviđač

Prvenstveni meč u Mejdanu

RK Sloboda "sa zvukom sirene" srušio RK Izviđač

Sloboda je danas u svom Mejdanu ugostila ekipu Iviđača u okviru 6. kola domaćeg šampionata. Viđena je zanimljiva predstava, a na kraju je Sloboda slavila rezultatom 29:28.

Domaći su poprilično dobro stajali tokom čitave utakmice, ipak istu su uspjeli riješiti u svoju korist tek u posljednjim sekundama.

Prvo poluvrijeme je Sloboda dobila 16:14, ali se nije uspjela "odlijepiti" u nastavku.

U sami finiš meča se ušlo pri rezultatu 28:28, a onda je Davor Kadić "sa zvukom sirene" uspio postići gol, na oduševljenje domaće publike, i donijeti pobjedu svom timu.

Kadić, koji je Slobodi donio pobjedu, je postigao ukupno pet golova, dok je najefikasniji u domaćem timu bio Arnad Hamzić sa osam pogodaka. Šest je dodao Sedžad Abdurahmanović.

Izviđač nije uspio izbjeći poraz uprkos fenomenalnoj partiji Vedrana Delića koji je postigao 14 golova protiv Slobode.

Premijer liga, 6. kolo:

RK Sloboda Tuzla - RK Izviđač Ljubuški 29:28 (16:14)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Čajić, Ilić 2, Djana 1, Denjo 1, Skopljak 4, Karahodžić, Memić 2, Omerović, Manjić, Đulić, Jelić, Mehić, Torlaković, Abdurahmanović 6, Hamzić 8, Kadić 5.

Izviđač: Vukšić 5, Alilović, Kos, Ivanović 2, Jozinović 1, Primorac 1, Šoljić, Džono 3, Delić 14, Maretić 1, Miličević, Grbavac, Buntić, Muhović 1, Buljubašić, Mandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi