Kao grom iz vedra neba: Jedan od najboljih timova u Evropi izbačen iz svih takmičenja!

Dva puta osvajali Ligu prvaka

Kao grom iz vedra neba: Jedan od najboljih timova u Evropi izbačen iz svih takmičenja!

H. Zilić

Ozvaničena je jedna od najoštrijih odluka u evropskom sportu posljednjih nekoliko sezona.

Dvostruki prvak Evrope i jedan od najboljih timova na Starom kontinentu, RK Vardar 1961 izbačen je iz svih evropskih takmičenja.

Ovu odluku potvrdio je EHF na svom sastanku sredinom juna.

"Odluka Izvršnog komiteta EHF prati period od skoro dvije godine u kojem je EHF pokušavao da riješi pitanje neplaćanja igrača pod ugovorom od strane kluba i na taj način pokušao da zadrži klub iz Skoplja na najvišem nivou", avode iz EHF i dodaju:

"S obzirom da je RK Vardar 1961 odlučio da viđenje aktivno iznese medijima, Evropska rukometna federacija odlučila je da se oglasi u javnosti. Ovaj odgovor je u isto vrijeme direktno dostavljen klubu."

Vardar je 2017. i 2019. godine bio prvak Evrope, pet puta su osvajali regionalnu SEHA ligu, dok imaju i 15 titula u svojoj zemlji, u pitanju su titule prvaka i Kup Sjverne Makedonije.

Top Komentari

gogs
Treba mi prevodioc za ovaj tekst, nista ne kontam
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi