Timur Dibirov napušta Vardar

Nakon devet trofejnih godina

Timur Dibirov napušta Vardar

H. Zilić

Iskusni rukometaš Timur Dibirov (38) po završetku ove sezone napušta redove Vardara iz Skoplja.

Dibirov je u Vardar stigao 2013. godine, a za devet godina provedenih u timu iz prijestolnice Sjeverne Makedonije osovjio je čak 21 trofej.

Šest puta je bio prvak Sjeverne Makedonije, šest puta osvajač Kupa ,tri puta je osvojio makedonski Super Kup, četiri puta regionalnu SEHA ligu, a šlag na tortu su dvije titule prvaka Evrope, a upravo osvajanje Lige prvaka tima Vardara smatra se za jednu od najeljpših rukometnih priča.

"Ovo je moja posljednja sezona dresu Vardara. Utakmica sa Veszpremom mi je vjerovatno bila zadnja u Skoplju u Ligi šampiona. Volio bih da pobijedim u Bitolju i osvojim titulu, pa da se oprostim šampionski od Vardara", rekao je Dibirov i dodao:

"Mislim da je vrijeme za kraj predvinog perioda u klubu. Nije da nisam dobio ugovor sa klubom, ali sam osjetio da je vrijeme da napustim Vardar. Ne znam ništ ašto se tiče kariejre, da li završavam ili ću nastaviti igrati u nekom drugom klubu, odlučit ću u narednom periodu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi