RK Velež stopostotan i nakon trećeg kola

Mostarci slavili u Čapljini

RK Velež stopostotan i nakon trećeg kola

U utakmici trećeg kola rukometne Lige Federacije BIH, skupina Jug, mostarski RK Velež svladao je u gostima Rukometnu Akademiju Čapljina s 27:20.

Veležu je to bila treća pobjeda iz isto toliko utakmica i zajedno s Bosnom i Goraždem predvodi ligu. Čapljina, koju je kao trener preuzeo Ante Kukrika, čapljinska rukometna legenda, odigrala je prvu utakmicu na svom parketu. Nedžad Šapuh sa 8 i Zlatko Kreso sa 7 golova predvodili su Velež, dok je kod domaćina Goran Lasto imao četiri pogotka. Veležov vratar Adnan Zuhrić imao je čak 17 obrana. 

Rođeni su trenutno na trećem mjestu na ljestvici uz isti omjer kao i Bosna i Goražde koji su bolje plasirani samo zbog bolje gol razlike. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi