RK Vitez od naredne sezone ponovo na rukometnoj sceni u BiH
FOTO: Vitez.info

Reaktivacija kluba

RK Vitez od naredne sezone ponovo na rukometnoj sceni u BiH

H. Zilić

Naredne sezone rukometna scena u BiH bit će bogatija za još jedan klub.

Naime, reaktiviran je RK Vitez, tako da će ovaj grad ponovo biti na rukometnoj mapi Bosne i Hercegovine.

Održana je sinoć (9.5.2021) i Izborna Skupština Rukometnog kluba Vitez. Klub je kao što smo već naveli reaktiviran i ujedno izabrano je novo rukovodstvo.

Funkciju predsjednika kluba obavljat će Darko Ljubić , dopredsjednik će biti Mario Budimir. Isto tako je izabran novi Upravni Odbor, Nadzorni Odbor te ostala radna tijela Kluba.

Potvrđeno je da će se i RK Vitez od naredne sezone 2021/2022 takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH.

Podsjetimo, RK Bosna Sarajevo i RK Gradačac su ove sezone osvojili titule u Prvoj ligi FBiH grupmaa jug i sjever i od naredne sezone će igrati u Premijer ligi BiH, gdje još čekamo trećeg putnika u niži rang pored Slavije i Dervente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi