Travnik bolji od Viteza

Rukometna liga biH - jug

Travnik bolji od Viteza

Imperativ pobjede na domaćem terenu bio je prejak za rukometaše Viteza, koji su u Gradskoj sportskoj dvorani u 14. kolu Rukometne lige BiH - Jug doživjeli poraz od gostiju iz Travnika. 

Prevelika želja za pobjedom pred domaćom publikom učinila je domaće rukometaše prilično nervoznim i brzopletim u završnicama akcija.   

 

Utakmica, najavljivana kao derbi kola, tek je djelomično opravdala  taj naziv. U igri obje momčadi osjećala se nervoza, što je za posljedicu imalo veliki broj tehničkih pogrešaka i česte prekide igre. O čvrstini susreta starih sportskih rivala govori i podatak da je prvi gol na utakmici "pao" tek u petoj minuti igre.

 

Najveća prednost koju je jedna od momčadi uspjela postići iznosila je tek tri pogotka, pa je tako cijela utakmica odigrana uz dosta nervoze i uz veliki broj prekršaja s obje strane. 

 

Nervozi su dodatno kumovale i loše sudačke odluke, koje su u pojedinim momentima prijetile i incidentnim situacijama između igrača. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

Konačan rezultat utakmice bio 22:24 (10:9), a navijačima i igračima domaćeg kluba ostaje žal za propuštenom prigodom za poravnanje rezultata u posljednjim sekundama utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.