RSBiH reagovao na Panićevu odluku: Igraš za državu, ne za pojedinca

Nove "turbulencije" u bh. rukometu

RSBiH reagovao na Panićevu odluku: Igraš za državu, ne za pojedinca

H. Zilić

Početkom ove sedmice jedan od najboljih rukometaša Bosne i Hercegovine Marko Panić, izjavio je da neće igrati za reprezentaciju dok je Ivica Obrvan selektor.

Ova izjava Panića naišla je na komentare ljubitelja bh. sporta, a u cijelu priču uključio se i RSBiH, koji se oglasio povodom Panićeve odluke.

"Povodom medijskih istupa Marka Panića "da neće igrati za reprezentaciju dok je Ivica Obrvan selektor", UO RSBiH ne razumije način na koji je to uradio rukometaš, te ne razumije njegovu odluku da neće igrati za reprezentaciju.

Stav UO RSBiH je da igrači nastupaju za reprezentaciju svoje države, a ne za bilo kojeg pojedinca. Takva vrsta komunikacije i saopštavanja odluke je neprihvatljiva, pogotovo jer se radi o jednom profesionalcu", stoji u saopštenju RSBiH.

Marko Panić je nekoliko godinama unazad jedan od najboljih rukometaša koje ova država ima i jedan je od najboljih evropskih strijelaca.

Svojim igrama je puno dao reprezentaciji, pa se nadamo da će se i ove nesuglasice što prije završiti u korist našeg državnog tima.

Top Komentari

CrveniBar
Pa ako je najbolji rukomentas onda sklonite trenera, pocnite malo cijeniti i realni sektor
4 2
celikze
ovaj ga trener hvalio a ovaj nece da igra…nist za skontati
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti