Cirkus u bh. rukometu se nastavlja: Hoće li biti registracije gotove?

Sezona počinje 11. septembra

Cirkus u bh. rukometu se nastavlja: Hoće li biti registracije gotove?

Haris Zilić

Nova sezona - novi javašluk u bh. rukometu.

Nekako smo navikli na slične scenarije kada je u pitanju jedan od najtofejnijih sportova u našoj zemlji koji diše na škrge, a mnogi su mišljenja da smo davno dotakli dno, ali kako se vratiti?

Pitanje ne koje niko trenutno ne može dati adekvatan odgovor.

Početak mjeseca septembra je rezervisan za analize priprema i poglede prema prvim takmičarskim utakmicama u novoj sezoni.

Premijer liga BiH za rukometaše treba startati 11. septembra, ali izgleda da će to biti prolongirano. Zašto? Naime, u Savezu u Sarajevu nema nikoga ko bi mogao licencirati i registrovati igrače za narednu sezonu jer kancelarija Rukometnog saveza BiH ne radi.

Ovu informaciju smo prenijeli jutros, a nakon toga smo pokušali dobiti neke od čelnika RSBiH, međutim niko se nije javljao na naše pozive. Možda su svjesni cijele situacije, a nisu u mogućnosti da daju adekvatne odgovore. Ili ipak igraju neke nove igre? Navikli smo to u našem rukometu.

Oglasi

Nakon rukometaša i rukometašice bi trebale početi novu sezonu 18. septembra.

Klubovi su uveliko pripreme priveli kraju. Uz silne napore obezbijedili su sredstva za novu takmičarsku sezonu, što u današnje vrijeme nije mala stvar, ali svi će morati na čekanje, dok se u RSBiH dogovore ko pije, a ko plaća.

Za vikend je zakazana Skupština Rukometnog saveza Republike Srpske, a ostaje da vidimo hoće li ona iznjedriti nove ljude koji će rukomet u našoj zemlji vratiti na pravi put.

Federalni rukometni savez insistira na krovnoj Skupštini koja nije ni zakazana jer članovi UO ne žele taj scenario.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ugovor o sponzorstvu sa BH Telecomom nije potpisan, a dugo je najavljivan, no kako ga i potpisati kad savez nema ID broj.

U cijeloj priči, igrači, igračice, treneri, klubovi, najveći su taoci, a možda i javnost uskoro sazna više informacija ili ćemo ipak čekati da telefoni još zvone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi