U Banjaluci održan sastanak predstavnika RSBiH i RSRS, konačna odluka naredne sedmice

Nevjerovatna situacija

U Banjaluci održan sastanak predstavnika RSBiH i RSRS, konačna odluka naredne sedmice

E. Oštraković

Delegacija Rukometnog saveza Republike Srpske na čeku sa predsjednikom Marinkom Umičevićem bila je domaćin predstavnicima Rukometnog saveza BiH koju je predvodio Kenan Magoda.

Sastanak je održan u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske u Banjaluci, a jedan od mnogih tema bila je glavna.

Naime, najviše se razgovaralo o aktuelnoj problematici, tačnije pitanju koliko će klubova ispasti iz Premijer lige BiH za rukometaše.

Navodno su stavovi približeni, ali nikakva odluka nije donesena, te je nejverovatno da još uvijek niko ništa ne zna.

Prema informacijama koje posjedujemo članovi UO iz Republike srpske ne odustaju od svog razmišljanja da Premijer ligu trebaju napustiti samo tri ekipe.

Ipak, u svemu je naravno "najstariji" dokument u savezu i to je jedino što svi moraju da poštuju.

Oglasi

A ono što dokument kaže jeste to da Upravni odbor može odlučiti o sistemu i propozicijama takmičenja.

Definitivna odluka će biti poznata naredne sedmice kda će biti održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, najviše prašine podigla je odluka o ispadanju iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a zvanično je "elitu" napustilo pet klubova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

To su RK Hercegovina Nevesinje, RK Iskra Bugojno, RK Bosna Visoko, RK Gradačac i RK Kakanj koji je odavno prežaljen, ali je sportski odigrao do kraja prvenstva.

Naravno to je ukoliko gledam zvanični bilten Premijer lige BiH.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Žao mi je ovih Sarajlijica, RS ne popušta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi