Bh. reprezentativca očekuje četiri godine suspenzije?

Pao na doping testu

Bh. reprezentativca očekuje četiri godine suspenzije?

E. Škorić

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine nalazi se pred velikom suspenzijom od strane EHF-a.

Nakon utakmice protiv Slovenije koja je odigrana 13. okobra prošle godine i u kojoj smo izgubili sa 28:20 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, jedan naš reprezentativac pao je na doping testu.

Bio je pozitivan na anabolički steroid nadrolon. Kako nezvanično saznajemo, oduzet će mu se licenca i bit će suspendovan na četiri godine.

"Jedan reprezentativac BiH je imao pozitivan A test na doping, nakon utakmice sa Slovenijom. Pokrenut je postupak EHF-a i trenutno je u fazi u kojoj igrač iznosi okolnosti. Mi se nismo oglašavali jer želimo da igrač u miru može iznjeti svoju odbranu i objasniti okolnosti EHF-u. Onog momenta kad budemo imali zvaničan stav EHF po okončanju procesa, naravno da ćemo informisati javnost", kazao je za SportSport.ba generalni sekretar RSBiH Nedim Arnautović.

Radi se o iskusnom rukometašu koji je godinama bio standardan član naše reprezentacije, ali s obzirom da još uvijek suspenzija nije potvrđena, nismo željeli otkrivati ime koje je poznato redakciji.

Narednu utakmicu bh. reprezentacija igra 8. marta protiv Kosova u okviru kvalifikacija za EP i po svemu sudeći ostat će lišena usluga rukometaša kojeg očekuje višegodišnja suspenzija.

Podsjetimo da se BiH nalazi u grupi sa Crnom Gorom, Slovenijom i Kosovom. Nakon dva kola imamo dva poraza, pa bi mečevi sa Kosovom u martu mogli da budu ključni u borbi za odlazak na smotru najboljih evropskih selekcija.

Top Komentari

user1622267171
Necete da napisite ime, al napisete da je godinama dio repke, a i uprvi plan stavite kapitena Mirsada Terzica. Ovo vam uopšte nije trebalo gospodine. Za malo klikova prodajete dušu..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi