Doborac: Spisak je loše protumačen, napravit ćemo "B" reprezentaciju

Ovčina i Ahmetašević ne kriju optimizam

Doborac: Spisak je loše protumačen, napravit ćemo "B" reprezentaciju

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu.

Naše rukometaše očekuje novi ciklus kvalifikacija za EURO, a otvaramo ga u četvrtak 13.10. gostovanjem protiv selekcije Slovenije, a tri dana kasnije u Sarajevu u dvorani "Mirza Delibašić" dočekujemo Crnu Goru.

Zmajevi imaju i novog selektora. To je Irfan Smajlagić koji je sinoć obavio prvi trening sa našim reprezentativcima.

Prije samog početka prvog treninga sve reprezentativce pozdravio je i predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Kenan Magoda.

Na Ilidži je danas održana i prva press konferencija uoči početka kvalifikacija na kojoj su se medijima obratili Damir Doborac pomoćnik selektora Smajlagića te reprezentativci Admir Ahmetašević i Alen Ovčina.

"Hvala svima na interesovanju za reprezentaciju i nadam se da ćemo i u ovom ciklusu i u budućnosti imati podršku. Što se tiče igrača, nismo svi na okupu, danas dolaze Klis, Faljić i Bojić i večeras bi trebao doći Panić. Od sutra smo u punom rosteru. Dosta smo prikupili informacija o protivnicima, najbitnije je da mi kao ekipa budemo fokusirani na sebe i da damo maksimum da vidimo koliko je to u ovom trenutku. Selektor je također fokusiran na naše igrače, vjerujem da ćemo dati maksimum", rekao je Doborac i dodao:

Oglasi

"O spisku će detaljnije reći selektor, ali ono što ja mogu reći da je spisak pogrešno protumačen. Nema dva spiska, nego širi spisak, sa tog spiska se pozivaju igrači. Igrači koji su spremni i zdravi došli su. Ne postoje nesuglasice, bilo je malo vremena a morao se spisak predati za EHF."

O ciljevima u kvalifikacijama?

"Svaku utakmicu idemo na pobjedu, nećemo se predati, a koliko je realno vrijeme će pokazati. Alibi ne treba tražiti, nego se fokusirati na teren. U ovim utakmicama sve je moguće, danas svi igraju rukomet."

O domaćim igračima?

"Ima dosta igrača kojima treba dati priliku za dokazivanje. Plan selektora je da se planira B reprezentacija koju će činiti igrači iz domaćeg prvenstva. Ima sigurno igrača iz Premijer lige BiH koji mogu biti reprezentativci u narednom periodu."

Oglasi

Medijima su se obratili Alen Ovčina i Admir Ahmetašević

"Treba biti realan, svaka reprezentacija treba vremena da stekne neku rutinu pogotovo kada dolaze mladi i novi grači. Spremamo prvo sebe da bi bili što više skoncetrisani na utakmice. Imamo mi sigurno kvalitet i to ćemo dokazati u narednom periodu, lijepa budućnost je ispred nas. Poznajemo rad selektora Smajlagića, razgovarali smo, znamo šta želi od nas. Dosta kvalitetni igrača imamo u Premijer ligi, super će doći ova B selekcija da se stekne neka rutina. Jer sigurno imamo kvalitete u domaćem prvenstvu.", rekao je Ovčina, dok je Ahmetašević dodao:

"Očekivanja od ovog ciklus su fokus na naš rad. Trebamo gledati sebe. Dolaze utakmice gdje idemo na pobjedu, ne idemo sa bijelom zastavom. Imamo ekipu za deset, spremni smo jaki smo i psihički. Golmana kvalitete Burića je teško zamijeniti. Ne bježim od uloge koju selektor postavi ispred mene. Maksimalno ću odraditi posao. Nema pritiska što Benjo nije tu, dat ćemo sve od sebe."

Medijske aktivnosti se nastavljaju sutra kada je zvanična press konferencija naše selekcije pred put u Sloveniju.

Podsjetimo još jednom, duel Slovenija - Bosna i Hercegovina igra se u četvrtak 13. oktobra sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi