Irfan Smajlagić objavio spisak reprezentativaca: Nekoliko iznenađenja, ima i novih imena
FOTO: T. Hebib

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Irfan Smajlagić objavio spisak reprezentativaca: Nekoliko iznenađenja, ima i novih imena

H. Zilić

Novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić objavio je i svoj prvi spisak.

Naše rukometaše očekuju utakmice kvalifiakcija za EURO protiv Slovenije u gostima i Crne Gore na domaćem terenu, 13. odnosno 16. oktbora.

Smajlagić je napravio par iznenađenja na svom prvom spisku, a interesantno da je na širi spisak uvrstio braću Burić Benjamina i Senjamina, kao i Marina Vegara te Josipa Perića.

Na spisku se nalaze ovi igrači:

Admir Ahmetašević (Winthertur), Harun Hodžić (Chambery), Nebojša Bojić (Celje), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Milan Vukšić (Izviđač CO), Edin Klis (PPD Zagreb), Dino Hamidović (Gyongyos), Igor Mandić (Cocks), Mirko Herceg (Csurgoi), Marko Panić (Montpellier), Adin Faljić (PPD Zagreb), Elmir Građan (Olympiacos), Gafar Hadžiomerović (Maccabi), Vlado Draganić (Borac), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Alen Ovčina (Sloboda), Luka Perić (Borac), Mladen Bošković (Izviđač), Marko Davidović (Tatran), Nikola Jeremić (Gračanica), Dejan Malinović (Balatonfuredi).

Pored ovog spiska kao što smo već naveli, Smajlagić je objavio i širi spisak na kojem se dodatno nalaze:

Benjamin Burić (Flensburg), Josip Perić (Tatabanya), Marko Lukić (Borac), Omer Mehmedović (Gračanica), Marin Vegar (Dobrogea Sud), Vladan Lončar (Krka), Dušan Miličević (Sloga Doboj), Senjamin Burić (Skjern), Amir Muhović (Celje), Enes Keškić (Ludwigshafen), Srđan Predragović (Alpla Hard), Neven Stjepanović (SC Burgan, Kuwait), Krešimir Krešić (Trimo Trebnje).

Smajlagić je na press konferenciji tokom zvnaičnog predstavljanja izjavio da će fokus biti na mladim igračima i da se neće stvarati pritisak pred novu generaciju jer je cilj da Bosna i Hercegovina u budućnosti ima kvalitetnu reprezentaciju.

Ovome dodajmo da su u stručnom štabu novog selektora Irfana Smajlagića: Damir Doborac, Mario Blažević, profesor Muris Đug, te fiziotarapeut Amer Nezirević.

Top Komentari

zgembo.popuslic
Ako sam dobro razumuo braca Buric na rezervnom spisku sto znaci da upadaju ako neko otkaze sa glavnog spiska. Iako je cilj podmladjivanje i stvaranje reprezentacije za buducnost, opet se prelako odricemo iskusnijih i kvalitetnih igraca, slicno kao u fudbalu kad smo se prerano odrekli Lulica, Ibisevica, Medunjanina itd itd.
4 1
Usamljeni Hashishar
Ne znam zašto je ovaj izdajnik uopšte selektor BiH. Kad je 1992 bilo najteže u BiH on i onaj drugi izdajnik Saračević odoše igrati za Hrvatsku. Umjesto da su pomogli napraviti reprezentaciju BiH. Već su obojica imali olimpijske medalje sa SFRJ iz Seula tako da im nisu trebale dodatne medalje. Ali prodali se za šaku kuna.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi