Selektor Hrvatske nakon pobjede nad Srbijom: Sretni smo što prenosimo četiri boda

Selektor Hrvatske nakon pobjede nad Srbijom: Sretni smo što prenosimo četiri boda

Adnan Beganović

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske najprijatnije je iznenađenje dosadašnjeg dijela Evropskog prvenstva.

Naime, izabranice Nenada Šoštarića u prvoj rundi su ostvarile tri pobjede te su u narednu prenijele maksimalna četiri boda što im daje realne izglede za plasman u polufinale.

U posljednjem susretu prve runde sinoć su savladale Srbiju rezultatom 25:24, a Šoštarić je nakon meča istakao da su svi sretni što u narednu rundu prenose četiri boda.

"Imali smo tokom susreta nekih grešaka, no to je dio života, dio rukometa. No, na kraju utakmice, ostavili smo srce na teren, napravili smo izuzetno dobar posao sa odbranom 3-2-1 i konačno smo s igračem manje u posljednjih 20 sekundi spašavali pobjedu", rekao je selektor hrvatske reprezentacije.

"Sretni smo, zaista sretni što u narednu rundu nosimo četiri boda. Dobro ćemo se odmoriti do naredne utakmice. Idemo korak po korak, iz dana u dan treniramo i pokušavamo ispraviti greške kako bismo bili bolji u narednom meču", dodao je Šoštarić.

Top Komentari

pero98
Čestitke na sjajno odrađenoj utakmici. Idemo po novu pobjedu prvo protiv Rumunjki.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi