Bivši Student razbio bogati PSG
FOTO - EPA

Nova pobjeda Kielcea

Bivši Student razbio bogati PSG

A. Beganović

U okviru 5. kola Lige prvaka za rukometaše Kielce je na domaćem terenu bilo bolje od PSG-a.

Slavila je poljska ekipa 35:33, pitanje pobjednika riješeno je samom finišu meča, a najzaslužniji za pobjedu Kielcea bio je nekadašnji rukometaš sarajevske Bosne Igor Karačić.

Hrvatski reprezentativac je bio nerješiva enigma za rukometaše francuskog kluba, a susret je završio sa čak 13 pogodaka iz 15 udaraca upućenih prema golu.

Kod francuske ekipe najučinkovitiji je bio Mikkel Hansen koji je postigao 10 pogodaka, a nakon meča trener pobjedničke ekipe Talant Dujshebaev je izjavio:

"Dosta zahtjevna utakmica, obje ekipe imale su priliku za pobjedu i mislim da smo na kraju mi imali više sreće. Vrlo dobra utakmica s mnogo boljom igrom u napadu nego u odbrani".

Podsjetimo, nakon pet odigranih kola Kielce se nalazi na vrhu tabele sa osam osvojenih bodova, dok PSG zauzima šestu poziciju sa samo dva osvojena boda iz četiri odigrana susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi