Steinhauser: Teško gostovanje, Meškov Brest je dobra ekipa
FOTO - EPA

Flensburg slavio u Bjelorusiji

Steinhauser: Teško gostovanje, Meškov Brest je dobra ekipa

A. Beganović

Dobar otpor favoriziranom Flensburgu pružio je Meškov Brest naših Marka Panića i Vladimira Vranješa, no na kraju su se ipak radovali Benjamin Burić i njegovi saigrači.

Slavio je njemački tim na gostovanju u Bjelorusiji rezultatom 28:26, no da je pobjeda otišla i na drugu stranu, ne bi bilo nezasluženo.

Imao je Brest u drugom poluvremenu u par navrata i rezultatsku prednost, ali na kraju je ipak kvalitet presudio, a domaće je pohvalio i rukometaš Flensburga, Marius Steinhauser.

"Teško gostovanje protiv dobre ekipe u sjajnoj dvorani sa gledaocima. Neki od naših igrala su imali malo vremena za oporavak nakon Svjetskog prvenstva, ali dali smo sve od sebe. Pokušavali smo igrati brzo i zabiti što više laganih golova", istakao je Marius Steinhauser, dok je golman bjeloruske ekipe, Ivan Pešić, izjavio:

"Pokušali smo u jednom momentu ubrzati tempo, ali protivnici su imali odgovor. Napravili smo nekoliko pogrešaka, moramo se pogledati u oči i okrenuti se narednom meču protiv Kielcea u kojem bismo trebali slaviti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi