Norveška u drugom poluvremenu slomila Brazil, Francuska očekivano savladala Argentinu
Foto - epa

Olimpijski turnir

Norveška u drugom poluvremenu slomila Brazil, Francuska očekivano savladala Argentinu

M. Šljivak

Rukometaši Norveške savladali su Brazil rezultatom 27:24 u susretu 1. kola grupe na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Norvežani su prije utakmice bili ogromni favoriti, ali ih je Brazil itekako namučio i dominirao je u prvom poluvremenu.

Otvorili su Brazilci meč vodstvom 5:1, kontrolisali su rezultat u prvih 30 minuta, ali su se Norvežani u finišu prvog dijela vratili i na odmor su otišli sa minusom od jednog gola (13:12).

Norveška je u nastavku meča ipak pokazala klasu. Pojačali su odbranu, mnogo su lakše pogađali u napadu i na kraju su lagano završili posao u ovom meču i slavili su pobjedu sa tri gola razlike.

Uvjerljivo je najefikasniji pojedinac meča bio Sander Sagosen sa 10 golova, dok je kod Brazila Langaro postigao pet golova.

Francuzi su očekivano savladali Argentinu rezultatom 33:27.

Francuska je vodila od prve do posljednje minute ovog meča. Na poluvremenu je imala plus dva (12:10), prednost je išla i do devet golova, a na kraju je završeno sa šest golova razlike, 33:27.

Melvyn Richardson je sa sedam golova predvodio Francuze do trijumfa, a kod Argentine Diego Simonet je postigao osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi