Fenomenalni Šveđani pobijedili Francusku i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva!
Foto - EPA

Trijumf Švedske

Fenomenalni Šveđani pobijedili Francusku i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva!

Midhat Šljivak

Rukometaši Švedske plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva nakon što su u večerašnjem polufinalu savladali Francusku rezultatom 32:26.

Švedska je odlično ušla u meč. Igrali su brzo i efikasno, vodili su od samog početka i tek su jednom dopustili Francuzima da im naprave seriju od 3:0 i da povedu sa 7:6.

Andreas Palicka je fenomenalno branio na golu Švedske, imali su dosta manje grešaka od Francuske u prvom poluvremenu, napadački su djelovali jako dobro i na odmor su otišli sa tri gola razlike, 16:13.

Francuzi su na početku drugog poluvremena uspjeli da dođu na samo minus jedan (16:15), ali Šveđani nisu dozvolili potpuni preokret.

Igrala je zaista sjajno ova selekcija. Koristili su svaku šansu koja im se pružila, golmani Francuske nisu blistali, pa je u 42. minuti Švedska otišla na plus pet, 23:18.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nije Francuska mogla ozbiljno da zaprijeti fenomenalnim Šveđanima. Igrači ove selekcije jednostavno nisu imali previše padova u igri i to im je na kraju donijelo pobjedu i plasman u finale gdje ih čeka duel sa boljim iz duela Španije i Danske.

Hampus Wanne je predvodio Šveđane sa 11 golova u ovom meču, a Pattersson je dodao šest golova. Golman Palicka je imao 12 odbrana. Kod Francuske Descat je zabio pet.

Top Komentari

DolinaHeroja
Merak utakmica za svakog ljubitelja rukometa... Švedska nakon 10 godina opet u finalu, čestitke!
10 0
krndija26
potpuno zasluženo. Čestitke!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti