U petak rukometni spektakl u srcu naše zemlje: Navijači oba tima najavljuju atmosferu za pamćenje
Navijači Sloge poznati su po fanatičnom navijanju i velikoj podršci svojim ljubimcima

I rezultatski ovaj meč je itekako važan za oba tima

U petak rukometni spektakl u srcu naše zemlje: Navijači oba tima najavljuju atmosferu za pamćenje

S. Mlaćo
U Gornjem Vakufu Uskoplju počele su pripreme za veliki rukometni derbi domaće Sloge i bugojanske Iskre.

Ova dva tima ove sezone vode bitku za opstanak u Premijer ligi, a snage će odmjeriti u petak 01.04. od 20 sati.

Već sada se najavljuje spektakl i do kraja ispunjene tribine, u što i ne treba sumnjati, s obzirom na rivalstvo ova dva tima koje je dobro poznato bh. javnosti, ali i mnogo šire.

Sloga u ovaj meč ulazi sa 13. pozicije i ima 13 bodova. U posljednjem kolu Sloga je upisala pobjedu nad Bosnom u Sarajevu te na krilima dobre igre i vrijednih bodova sada želi i skalp ljutog rivala, uz naravno veliku podršku navijača koji sigurno neće 'izdati' svoje ljubimce.

Iskra je loše otvorila drugi dio sezone, Bugojanci su poraženi u subotu od lidera Borca na svom parketu i jasno je da će morati što prije da se 'probude', kako bi izbjegli ispadanje, a iz lige ispadaju još dva tima. Ranije je istupilo Jedinstvo iz Brčkog. Da se liga završava danas, putnici u niži rang bili bi RK Bosna i RK Iskra.

Slika godine u bh. čaršiji: Atmosfera za knjige i vodilja prema istinskom sportu

Oglasi

Derbi u Gornjem Vakufu Uskoplju biće im prava prilika za to i sigurno bi eventualnom pobjedom napravili važan korak ka opstanku, kako bodovno, tako i na psihološkom planu pred završnicu prvenstva.

Iz redova domaćina za SportSport.ba su kazali da prodaja karata počinje već od sutra, a da je zainteresiranost ogromna. Svi žele prisustvovati rukometnom spektaklu i biti dio atmosfere koja će sigurno se danima prepričavati.

Za gostujuće navijače je obezbijeđeno 200 ulaznica, što je zaista potez za pohvalu. Svi se nadaju fer i korektnom navijanju, te da će sve proći bez incidenata, što svakako nikome i nije potrebno.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Svi pravi ljubitelji rukometa u ova dva navedena grada vjeruju da će Sloga i Iskra i naredne sezone igrati premijerligaški derbi te tako iz sezone u sezonu biti jedna od pozitivnih stvari bh. rukometa, u moru sivila i svega što prati ovaj sport u našoj zemlji.

Neka pobijedi rukomet!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi