Rukomet se vratio: Završni turnir Lige prvaka 28. i 29. decembra u Kolnu!
FOTO - EPA

Rukomet se vratio: Završni turnir Lige prvaka 28. i 29. decembra u Kolnu!

A. Beganović

Završni turnir Lige prvaka za rukometaše za sezonu 2019/2020 biće održan krajem decembra u Kolnu.

Evropska rukometna federacija danas je odlučila da se završni turnir Lige prvaka održi 28. i 29. decembra u Kolnu.

Na završnom turniru učestvovat će PSG, Kiel, Veszprem i Barcelona, ekipe koje su osvojile prvo i drugo mjesto u elitnim grupa Lige prvaka.

Predstavnici ovih ekipa i predstavnici Evropske rukometne federacije složili su se da je od ogromne važnosti za promociju i ugled rukometa da se sezona u Ligi prvaka okonča tako da je odluku bilo lako donijeti.

U momentu donošenja odluke počela su i pripreme za održavanje turnira koje će biti pune izazova zbog pandemije korona virusa, no u Kolnu su uvjereni da će sve proteći u najboljem redu.

A, koliko su zapravo ljubitelji ovog sporta vjerovali da će turnir uprkos svemu biti održan govori i činjenica da je vraćeno samo 3 posto od ranije prodatih ulaznica.

Međutim, kako bi se na najbolji mogući način organizirao događaj sve ulaznice morat će biti vraćene, a koliko gledalaca u LANXESS areni će moći psisustvovati utakmicama biće poznato u narednim danima.

Datum žrijebanja objavit će Evropska rukometna federacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi