Francuska u rukometnom klasiku bolja od Norveške, težak poraz Makedonaca
Foto: IHF Twitter

1. kolo rukometnog SP-a

Francuska u rukometnom klasiku bolja od Norveške, težak poraz Makedonaca

S. Grebović

Meč između Francuske i Norveške je bez sumnje derbi kompletnog prvog kola Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu, a u ovom dvoboju su Trikolori slavili trijumf - 28:24.

Od prvog minuta igralo se uglavnom gol za gol, a na pauzu se otišlo izjednačenim rezultatom 13:13. U nastavku je šestostruki prvak svijeta ubacio u brzinu više i na kraju slavio konačnim rezultatom 28:24.

Norvežanima nije pomogao ni sjajni Sagosen koji je postigao čak deset golova, dok je Francuze do prve pobjede predvodio Mahe sa devet pogodaka. 

Francuska - Norveška 28:24

Portugalci su pobjedom nad Islandom još jednom pokazali i dokazali da su postalji ozbiljna rukometna reprezentacija. Slavili su sa 25:23 najviše zahvaljujući Soaresu koji je postigao šest golova, a isti broj pogodaka je na drugoj strani zabio i Elisson.

Portugal - Island 25:23

Sjeverna Makedonija je pored Slovenije i Hrvatske jedini predstavnik regiona na ovom turniru, no njihov premijerni meč nije prošao slavno. Šveđani su ih ubjedljivo savladali rezultatom 32:20.

Makedonci jednostavno nisu imali rješenja za Wannea koji im je zabio 11 pogodaka. Veliki Kiro Lazarov se zaustavio na cifri od pet pogodaka u ovom susretu.

Švedska - Sjeverna Makedonija 32:20

Top Komentari

bahlje
Ovaj je od kraja izgleda pisao ovaj članak...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti