RK Hadžići osvojio 3. po redu Memorijalni turnir "Adela Merdžanić"

U organizaciji ŽRK Ilidža

RK Hadžići osvojio 3. po redu Memorijalni turnir "Adela Merdžanić"

H. Zilić

U subotu (16.9.2023.) je na Ilidži u KSC Ilidža - dvorana "Sabit Hadžić, održan 3. Memorijalni turnir "Adela Merdžanić" u znak sjećanja na bivšu bh. reprezentativku i legendu bh. rukometa.

Turnir već treću godinu organizuje ŽRK Ilidža uz sjajan trud i organizaciju, a klub je od samog početka imao ideju da redovni učesnici turnira budu klubovi za koje je nastupala rahmetli Adela tokom svoje karijere.

Tako pored domaćina ŽRK Ilidža, svake godine učestvuju RK Hadžići i ŽRK Izviđač, a četvrti klub dobije pozivnicu oprganizatora.

U ŽRK Ilidža odlučili su da ove godine pozivnicu dobiju vieštruke prvakinje i osvajačice Kupa BiH, HRK Grude.

Turnir je u subotu protekao u sjajnom rukometu, a do trofeja došao je RK Hadžići koji je u finalu rezultatom 25:23 bio bolji od ŽRK Ilidža.

U utakmici za treće mjesto HRK Grude bile su bolje od ŽRK Izviđač rezultatom 46:18.

U polufinalu Ilidža je bila bolja od Izviđača 30:19, a Hadžići od Gruda 38:37.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Maja Mihajlović rukometašica Ilidže, najbolji strijelac bila je Ajla Alikadić također iz ŽRK Ilidža, a najbolji golman Anisa Selimović iz RK Hadžići.

Specijalna nagrada turnira za golmanicu koja najviše podsjeća na rahmetli Adelu pripala je Erni Šabić iz ŽRK Ilidža, a nagradu je uručila majka rahmetli Adele, gospođa Munira Merdžanić.

Ovaj trunir je ujedno i generalna rpoba ekipama pred start nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti