ŽRK Ilidža krenuo sa pripremama: U sastavu dva nova imena

Sezona bi trebala početi krajem septembra

ŽRK Ilidža krenuo sa pripremama: U sastavu dva nova imena

H. Zilić

Rukometni klubovi u Bosni i Hercegovini pale lagano motore i počinju pripreme za novu sezonu. Mjesec august je važan u trenažnom procesu i svaka ekipa želi da to maksimalno iskoristi.

Iako se još ništa ne zna, tačnije nije definisan raspored takmičenja i broj timova u novoj sezoni Premijer lige BiH za rukometašice, ekipe rade prema planu.

Tako su danas motore upalile i rukometašice Ilidže.

ŽRK Ilidža u novu sezonu ulazi sa dva nova imena, a to su juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovina Alena Latifović koja je došla iz redove Krivaje iz Zavidovića i seniorska reprezentativka naše zemlje Ajla Alikadić koja je došla iz Sloge Gornji Vakuf.

Pored navedenog ekipa je zadržala skoro cijeli kostur od prošle sezone što je svakako dodatni plus.

Oglasi

Ilidžanke su odradile prozivku u KSC Ilidža - dvorana "Sabit Hadžić", a nakon toga i prvi trening u SC "Čarli" na Ilidži.

Prozivkom u KSC Ilidža dvorana "Sabit Hadžić" i treningom u SC "Čarli" na Ilidži, počeli smo pripreme za novu sezonu. U...

Posted by ŽRK Ilidža on Monday, August 7, 2023

U narednim danima pridružit će se i neke igračice koje su bile opravdano odsutne, dok postoji mogućnost da Uprava kluba angažuje još neko pojačanje.

Nova sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovina prema ranijim pravilima trebala bi startati treći vikend u mjesecu septembru.

No, još uvijek iz RSBiH nema nikakvih naznaka kako će lige izgledati i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Čekamo žrijeb, termine i start sezone, sve 5 do 12, ništa čudno za bh. rukomet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi