BiH u prvi krug kvalifikacija kreće bez rukometašica iz vodećih evropskih liga

Akcenat na domaćim snagama

BiH u prvi krug kvalifikacija kreće bez rukometašica iz vodećih evropskih liga · Komentar

H. Zilić

Žensku rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 4. do 6. juna očekuje prvi krug kvalifikacija za EP, a domaćin turnira je Grčka.

Selektor Radan Rovčanin je objavio širi spisak igračica na koje računa za završne pripreme, a isti spisak će biti skraćen nakon završnice Kupa Bosne i Hercegovine.

"To je širi spisak igračica na koje računamo za ove kvalifikacije. Nakon Kupa BiH skratit ćemo spisak na 18 igračica i te djevojke će predstavljati BiH u ovim kvalifikacionim mečevima. Imamo dosta administrativnih problema. Nekih igračica nema na spisku, dok se administracija ne riješi. Ne idu te stvari preko noći. Mi smo na početku i tek sada nas očekuje ogroman posao", rekao je Rovčanin za SportSport.ba.

Na spisku su većine igračice iz domaćeg prvenstva, a ono što je posebno zapalo za oči bh. javnosti je podatak da nema djevojaka iz vodećih evropskih liga, a koje su bile u planu ili čak na prethodnim okupljanjima.

Neke od djevojaka završavaju navedene administrativne probleme, a neke iz nepoznatih razloga nema na spisku iako igraju na ozbiljnom nivou širom Evrope.

Nadamo se da će ženska rukometna reprezentacija BiH u budućnosti izrasti u jednu ozbiljnu selekciju, a da bi se to ostvarilo u timu mora biti miks igračica i zdrava klima. Najbolji primjer je ženska odbojkaška reprezentacija BiH, koja je sa igračicama iz inostranstva i domaćeg prvenstva napravila sjajnu hemiju u ekipi i izborila plasman na EP.

Oglasi

Ako ipak mislimo da nam igračice iz Švedske, Francuske, Norveške, Danske... nisu potrebne, onda se nadamo da imamo kvalitet u domaćem prvenstvu za iskorak, a za početak bi to bilo dostojno predstavljanje BiH u prvom krugu kvalifikacija, a kroz vrijeme tražiiti i korak više, gdje se podrazumjeva plasman u glavne kvalifikacije. I naravno da djevojke za koje mislimo da nam nisu potrebne pustimo u njihovim karijerama i ne "razapinjemo" kasnije kao Ćamilu Mičijević.

U svakom slučaju, selektoru Rovčaninu, stručnom štabu i djevojkama želimo sreću u Grčkoj, a na širem spisku reprezentacije nalaze se:

Golmani:

Anica Gudelj (Union Halle-Neustadt)
Darjana Vukliš (ŽRK Borac)
Martina Šumelj (ŽRK Izviđač)
Anisa Selimović (ŽRK Hadžići)

Pivotmeni:

Oglasi

Jelena Mutić (ŽRK Mira)
Ajla Alikadić (ŽRK Jedinstvo)
Jovana Novaković (ŽRK Borac)
Slađana Topić (Puerto del Carmen)
Maja Mihajlović (ŽRK Ilidža)
Adna Halebić (ŽRK Hadžići)

Krila:

Ana Vrančić (ŽRK Borac)
Sara Majkić (ŽRK Borac)
Sara Čahtarević (ŽRK Hadžići)
Admira Zvekić (Kollertal)
Marija Gudelj (Union Halle-Neustadt)

Bekovi:

Helena Ćurić (ŽRK Borac)
Nikolina Čutura (HŽRK Grude)
Jovana Ilić (HŽRK Grude)
Maja Knezović (ŽRK Hadžići)
Lana Lončar (ŽRK Hadžići)
Desire Kolašinac (Pforzheim)
Edina Demić (ŽRK Hadžići)
Adelisa Dautović (ŽRK Mira)
Anđela Boras (HŽRK Grude)
Dejana Kulić (ŽRK Hadžići)
Neira Midžić (Kleenheim Langgons)
Sara Bašić (ŽRK Krivaja)
Amanda Jelčić (HŽRK Grude)
Sanja Katić (ŽRK Jedinstvo)
Armina Isić (Cordoba)
Isidora Kršić (ŽRK Borac)
Matea Nosić (ŽRK Izviđač)
Duška Tintor (ŽRK Mira)

Top Komentari

tuner
A zasto? Otkud pravo nekome da to radi drzavnlm savezu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi