Rukometaši Bosne ostali bez najboljeg strijelca
Najbolji strijelac kluba iz Visokog zbog povrede na jučerašnjem treningu sa terena će izbivati naredna tri mjeseca. Foto:RK Bosna Visoko

Kapić zbog povrede van terena naredna tri mjeseca

Rukometaši Bosne ostali bez najboljeg strijelca

Dino Kurbegović

Desno krilo i najbolji strijelac rukometaša visočke Bosne u ovoj sezoni, Mirza Kapić, tokom sinoćnjeg treninga pretrpio je tešku povredu zbog koje će prema prvim predviđanjima odsustvovati s terena naredna tri mjeseca.

Mirza Kapić ovu sezonu je počeo na fantastičan način, postignuvši 77 golova u devet odigranih utakmica Premijer lige, odnosno gotovo devet golova po utakmici, čime je na sebe skrenuo pažnju kompletne sportske javnosti, a zahvaljujući svom ponašanju, nastavku dobrih igara iz prethodne sezone, stekao je i velike simpatije kod publike te posebno navijača RK Bosna Visoko.

"U sklopu priprema za derbi utakmicu s RK Gračanica, Mirza je tokom treninga na žalost pretrpio povredu zbog koje će odsustvovati s terena u narednom periodu, no poznajući Mirzin karakter, sigurni smo da će se na teren vratiti još jači sa željom da još jednom dokaže svoj neosporni kvalitet i status jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji u Premijer ligi" kazali su iz RK Bosna.

Bosna se nakon 10 odigranih kola nalazi na prvom mjestu s 24 boda, a upravo će u narednom kolu igrati protiv prvog pratioca ekipe Gračanice, koja također ima 24 boda, ali i utakmicu više u odnosu na tim iz Visokog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi