Omanović: Gračanica je favorit, ali pokušat ćemo uz veliku borbu na terenu da iznenadimo
Klub iz Visokog ima teško gostovanje kod Gračanice, koja igra sjajno, posebno na domaćem terenu

Lijevo krilo rukometaša visočke Bosne

Omanović: Gračanica je favorit, ali pokušat ćemo uz veliku borbu na terenu da iznenadimo

Dino Kurbegović

U subotu, 8. decembra 2018. godine, od 18 sati u Gračanici će biti odigrana utakmica između dvije prvoplasirane ekipe nakon 10 odigranih kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine: RK Gračanica i RK Bosna Visoko.

Nakon 10 odigranih kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše na vrhu tabele nalaze se ekipe RK Bosna Visoko i RK Gračanica s po 24 osvojena boda. Rukometaši visočke Bosne imaju utakmicu manje, koja se igra naredne srijede protiv RK Vogošće, a upravo utakmica 11. kola između Gračanice i Bosne bi mogla odrediti koja od ove dvije ekipe će biti na samom vrhu po završetku jesenjeg dijela prvenstva.

Lijevo krilo Emir Omanović ističe da ih očekuje težak meč protiv sjajne Gračanice, te da je ovo derbi trenutno najboljih ekipa u ligi.

"U odličnom smo nizu i sigurno da smo puni samopouzdanja. Izuzetan je osjećaj biti na vrhu tabele, ali smo svjesni da je iza nas tek nešto više od jedne trećine mečeva i ima još puno da se igra. Dobro nam je došao ovaj, kako ga zovu, lakši raspored da se uigramo i što bolje dočekamo sami kraj prvog dijela šampionata", kaže Omanović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica igra sjajno kod kuće, biće sigurno pune tribine i pravi spektakl

"Pred nama je sigurno najinteresantniji duel u prvom dijelu sezone. Gračanica i mi smo dosad najviše pokazali i vjerujem da će svi oni koji budu u dvorani u Gračanici moći da uživaju i vide pravi rukomet. Treba biti realan i reći da je Gračanica favorit - igra kod kuće, a to je ekipa koja je u gostima savladala banjalučki Borac i Konjuh, te ekipa koja je pobijedila Vogošću na domaćem terenu. Mi idemo da se borimo, da odigramo najbolje što znamo, da odigramo muški i idemo sa željom da se prikažemo u što boljem svjetlu, nadam se najboljem", kazao je Omanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije