Rukometaši Čelika pobjedili Rudar i proslavili "ulazak" u Premijer ligu
Rukometaši Čelika današnjom pobjedom proslavili ulazak u Premijer ligu, ali iz drugog zeničkog ligaša najavili su žalbu i tužnu, te će na kraju sigurno pune ruke posla imati rukometni savez FBiH, koji će odlučiti koji će tim ući u najviši rang

Odluku o putniku u najviši rang donijet će rukometni savez FBiH

Rukometaši Čelika pobjedili Rudar i proslavili "ulazak" u Premijer ligu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice posljednjeg 22. kola 1.lige FBiH, grupa „Sjever“ u rukometu. Svakako da su u fokusu posljednjeg kola utakmice u Zenici i Sanskom Mostu.

Rukometaši Čelika danas su u Areni dočekali tim Rudara iz Banovića, ekipe koja se na tabeli nalazi na trećoj poziciji, ali koja je danas u Zenicu doputovala sa samo sedam igrača, budući da su ostali igrači na poslu i nisu mogli danas biti u rosteru.

To je svakako pomoglo ekipi Čelika, koja je danas u punom sastavu imala lagan zadatak, te je bili pitanje samo sa koliko golova razlike će slaviti pobjedu. Pred 100-tinjak gledalaca u veoma lošem terminu za utakmicu od 15 sati, izabranici trenera Mikija Filipovića prvo poluvrijeme su riješili u svoju korist rezultatom 16:8.

U drugom poluvremenu Zeničani su držali uvjerljivo vodstvo, a domaći trener je priliku za igru dao skoro svim igračima. Na kraju konačni rezultat bio je 36:26 za Čelik.

Nakon 22. kola na tabeli je prvi Čelik sa 38 bodova, odnosno 19 pobjeda i jedan poraz. Drugi na tabeli je Čelik-Junior sa 18 pobjeda i jednim porazom, ali i jednom utakmicom manje (večeras igraju u Sanskom Mostu). Uz pobjedu Čelik-Juniora u što ne treba sumnjati večeras obje ekipe će na tabeli imati po 38 bodova.

Iako su rukometaši Čelika nakon pobjede danas slavili „ulazak“ u Premijer ligu, te su primili pehar i medalje za prvo mjesto očigledno je da će konačnu riječ o putniku u najviši rang na kraju dati rukometni savez FBiH. Podijeljena su mišljenja oko ulaska u Premijer ligu, a iz Čelik-Juniora su jučer poslali putem advokata i zahtjev za autentično tumačenje Propozicija takmičenja.

Sigurno da naš rukomet ne može bez skandala, budući da u cijelom svijetu ne postoji u pravilima da se na kraju gleda gol u gostima kada su u pitanju dvije ekipe sa istim brojem bodova. Gol razlika je svugdje presudna u ovakvim slučajevima, ali u bh.rukometu očito nema to nikakvu ulogu.

Vidjet ćemo prije svega kako će završiti večerašnji duel u Sanskom Mostu između Sane i Čelik-Juniora, a u narednim danima očekujemo i konačnu potvrdu od strane saveza koji od klubova iz Zenice će naredne sezone igrati u Premijer ligi. Ono što je za Zenicu sigurno za narednu sezonu da će imati klub u najvišem rangu takmičenja ,te je sada do Grada Zenice, te kluba koji uđe u najviši rang da obezbjede uslove da se takmiče u najvišem rangu, odnosno ne budu samo prolaznik jednu sezonu u Premijer ligi BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi