Rukometaši Čelika u derbiju bolji od Goražda

Premijer liga za rukometaše

Rukometaši Čelika u derbiju bolji od Goražda

Dino Kurbegović, foto: Elmedin Mehić

Derbi susret 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Zenicu su odigrali rukometaši Čelika i Goražda, a slavili su domaći rezultatom 32:27.

Izabranici Zdenka Antovića nastavili su sa dobrim igrama. Večeras su pred svojim navijačima savladali dosta dobru ekipu Goražda, te su se tako učvrstili na čelu premijerligaške tabele.

Tokom cijelog susreta domaći su imali rezultatsku prednost, koja istina niti u jednom momentu nije iznosila više od četiri gola razlike.

Na odmor su domaći otišli sa vodstvom od 15:13, da bi se u posljednjih sedam minuta ušlo pri rezultatu 26:24. Sam finiš pripao je rukometašima Čelika, koji su na kraju zasluženo slavili sa 32:27.

Kadić sa 11, te Ćosić sa pet golova su bili najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi, dok je Starčević imao 12 uspješnih intervencija. Kod Goražda su najefikasniji bili Bukva sa 11, te Dedović sa 9 golova, a Dženanović je imao 11 uspješnih intervencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.