Rukometaši Čelika ubjedljivi protiv Lokomotive

Zeničani upisali novu pobjedu

Rukometaši Čelika ubjedljivi protiv Lokomotive

Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 21. kola Premijer lige dočekali ekipu Lokomotive.

Bio je to duel drugoplasirane i posljednjeplasirane ekipe u prvenstvu, tako da je bila evidentna razlika u kvaliteti, na kraju je bilo samo pitanje sa koliko golova razlike će Zeničani slaviti protiv gostiju.

Domaćini su bili bolji od prve do zadnje minute, a na kraju prvog poluvremena bilo je 23:16 za Zeničane, u drugom poluvremenu ista slika na terenu, domaćini kvalitetniji, dok su gosti koji imaju izuzetno mladu ekipu nekoliko puta sjajnim akcijama i golovima pobrali aplauze domaće publike.

Konačni rezultat glasio je 42:36 za Čelik, što je bila 15. pobjeda za izabranike trenera Adnana Bašića.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji pojedinci u domaćem sastavu bili su Edvin Begović s 10 golova, Haso Čosić sa osam  i Eldar Mehić sa šest postignutih golova. U redovima Lokomotive maestralan je bio Marko Komnenović s 15 golova, te Mijatović sa sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.