Rukometaši Čelika ubjedljivom pobjedom nad Gradačcom otvorili novu sezonu
Eldar Mehić iz Čelika večeras je bio neriješiva enigma za gostujuću odbranu

Prva liga FBiH, grupa "Sjever"

Rukometaši Čelika ubjedljivom pobjedom nad Gradačcom otvorili novu sezonu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda startala je i Prva liga FBiH grupa "Sjever" u rukometu. U okviru 1. kola rukometaši Čelika u Areni su dočekali tim Gradačca, te na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 40:25.

Zeničani su u novu sezonu ušli s ciljem da pokušaju izboriti povratak u Premijer ligu. Već na samom otvaranju sezone, protiv ekipe Gradačca pokazali su da će biti uz Krivaju i Slobodu konkurenti za prvo mjesto.

Gosti iz Gradačca u Areni su se dobro držali samo u prvih 10-tak minuta utakmice, a onda su domaćini iz minuta u minut povećavali svoje vodstvo, koje je na kraju prvog poluvremena glasilo plus sedam 20:13 za Čelik.

U drugom poluvremenu Zeničani su zaigrali još bolje, efikasnije, dok su gosti iz Gradačca pravili puno tehničkih grešaka, što je domaća ekipa znalački koristila sa laganim golovima iz kontranapada. Na kraju konačnih 40:25 za Čelik, ubjedljiva i zaslužena pobjeda na otvaranju prvenstva.

U redovima domaće ekipe Eldar Mehić je postigao sedam, dok je Aldin Begagić dodao šest golova. S druge strane u ekipi Gradačca, sjajan je bio Nermin Isić sa devet, dok je Edin Zrnić dodao sedam golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi