Makedonski Eurofarm i Mladi Rudar u finalu memorijala u Zenici
Makedonci su sjajnom igrom protiv Vogošće pokazali da su prvi favoriti turnira u Zenici

Međunarodni rukometni turnir "Zaim Kobilica"

Makedonski Eurofarm i Mladi Rudar u finalu memorijala u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometni klub “Čelik” iz Zenice u čast rukometne legende ovog vikenda organizuje 3. Međunarodni memorijalni turnir “Zaim Kobilica”.

Na turniru učestvuju četiri ekipe i to: RK “Eurofarm” iz Bitolja (Makedonija), RK “Mladi Rudar” Labin (Hrvatska), RK “Vogošća Poljine Hills” Vogošća (BiH) i domaćin RK “Čelik” Zenica.

U prvoj utakmici današnjeg programa snage su odmjerili Vogošća i Eurofarm. Na kraju slavili su makedonci sa 30:24 i tako se plasirali u finale, te pokazali da su s razlogom prvi favoriti turnira . Društvo u finalu će im činiti Mladi Rudar iz Hrvatske koji je slavio protiv domaćina, Čelika sa 28:26 u drugom susretu. Turnir su svačano otvorili Gradonačelnik Zenica Fuad Kasumović, te predsjednik Čelika Pane Škrbić.

Utakmica za treće mjesto između Čelika i Vogošće igra se u nedjelju od 16 sati, dok je finale između Eurofarma i Mladog Rudara na programu od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi