Rukometaši Goražda slavili u Vogošći

Kup BiH

Rukometaši Goražda slavili u Vogošći

O. Lekić

U utakmici pretkola Kupa BiH za rukometaše gosti iz Goražda slavili su u vogošćanskoj dvorani „Amel Bečković“ rezultatom 22:27.

Domaća ekipa imala je vodstvo početkom susreta ali su Goraždani polovinom prvog dijela preokrenuli i u nastavku susreta sigurno povećavali i održavali prednost.

Na poluvremenu je bilo +5 (10:15), isto kao i većinom drugog dijela utakmice. Sa prednošću od +5 Goraždani su na kraju i slavili plasman u dalji krug takmičenja.

Žiga sa 7 i Bezdrob i Bukva sa po 5 postignutih golova prednjačili su na listi strijelaca Goražda dok su kod ekipe Vogošće Ohran sa 5 i Šahinović i Mimić sa po 4 gola bili najprecizniji.

VOGOŠĆA – GORAŽDE 22:27 (10:15)

VOGOŠĆA:
Omerović 11 odb., Hadžić 4 odb., Špiljak, Mešević 2, Hrnjić 1, Kadrić 1, Kršo, Mimić 4, Šahinović 4, Đozo, Orhan 5, Dedić 2, Mehić, Zilkić, Zulfić 2, Hasanović 1. Trener: Zdenko Antović

GORAŽDE:
Šehović 1 odb., Savić 10 odb., Džananović 3 odb., Bukva 5, Biljaka 4, Martić 3, Građan 2, Jamak, Bezdrob 5, Dedović 1, Marić, Hodo, Fidahić, Halilović, Pilav, Žiga 7. Trener: Senad Skopljak

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.