Rukometaši Maglaja preko Krajine žele do polufinala
Foto: Maglajinfo

Uzvratni duel četvrtfinala Kupa BiH

Rukometaši Maglaja preko Krajine žele do polufinala

D. Kurbegović

Rukometaši Maglaja, koji ove sezone igraju neprepoznatljivo loše u odnosu na prošlu, kada su bili najveće iznenađenje prvenstva. Dosta je trzavica u i oko kluba, tako da je Mahmut Obralić sadašnji trener već odlazio s klupe, pa se ponovo vraćao, dok je najbolji igrač Benjamin Čičkušić, jedno vrijeme prestao igrati, pa je ponovo sada u ekipi, te je jedan od najzaslužnijih za pobjedu u subotu protiv Sloge iz Doboja.

Iako se u Premijer ligi bore za opstanak, rukometaši Maglaja sutra u okviru uzvrata četvrtfinala Kupa BiH na svome terenu dočekuju Krajinu iz Cazina. U prvom duelu igranom u Cazinu, domaćin je slavio rezultatom 33:27, što je svakako bilo iznenađenje, uzimajući u obzir plasman Krajine u Premijer ligi i njihove igre ove sezone.

Ipak izabranici Mahmuta Obralića vjeruju da sutra uz dupke punu dvoranu i veliku podršku navijača mogu nadoknaditi minus šest golova zaostatka iz prvog duela. Za takvo nešto pored podrške s tribina, biće im potrebno da odigraju najbolju utakmicu u ovoj sezoni.

Čičkušić, Mehinagić Omerović i Živanić za to imaju svakako kvalitete, a vidjet ćemo sutra od 19 sati hoće li uspjeti da odvedu Maglaj u završnicu ovog takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi