Rukometaši Slobode ubjedljivo pobijedili Klaskvik

Revanš za dva dana ponovo u Tuzli

Rukometaši Slobode ubjedljivo pobijedili Klaskvik

Endin Čaušević

Rukometaši tuzlanske Slobode večeras su na svom terenu pobijedili Klaksvik u okviru prvog kola EHF Evropskog kupa rezultatom 30:19.

Sloboda je večeras jasno pokazala da je mnogo jači protivnik od predstavnika s Farskih Ostrva, te je ubjedljivo uspjela da dođe do pobjede i bodova.

Rukometaši tuzlaskog kluba imali su i odličnu podršku u Mejdanu, a navijači su sigurno mogli biti zadovoljni predstavom svog kluba.

Već na startu je bilo jasno da Klaksvik nije u rangu Slobode, te je bh. klub uspio veoma brzo da riješi pitanje pobjednika.

Sloboda je nakon prvog poluvremena vodila sa 15:7, a na kraju utakmica je završena rezultatom 30:19 za tuzlanski klub.

Domaći tim do pobjede vodio je Gabrieri koji je zabio devet golova, dok se kod gostiju s Farskih Ostrva istakao Slyne sa šest pogodaka.

Revanš utakmica Slobode i Klaskvika igra se već za dva dana i to ponovo u Tuzli.

EHF Evropski kup:

Sloboda - Klaskvih 30:19 (15:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi