Tuzlaci ne prestaju sa pojačanjima, svima je jasno da ciljaju na sami vrh tabele

Stigao i Anđelić

Tuzlaci ne prestaju sa pojačanjima, svima je jasno da ciljaju na sami vrh tabele

Esmer Oštraković

Rukometni klub Sloboda ne prestaje sa pojačanjima za narednu sezonu gdje je očito samo jedan cilj, a to je titula prvaka Bosne i Hercegovine.

Naime, u narednoj sezoni će dres Slobode iz Tuzle nositi i Goran Anđelić.

Anđelić je u svojoj karijeri branio u klubovima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, igrao je i tri sezone u superligi Poljske, a posljednje dvije godine proveo je u grčkom AEK-u i Domidisu.

„Slobodu sam izabrao zato što je to odlično organizovan klub sa najvećim ambicijama u Bosni i Hercegovini i vrlo lako smo se dogovorili. Ambicije su naravno titula i Kup i što bolji plasman u Evropi”, rekao je Anđelić za zvaničnu stranicu Slobode.

Tuzlanski tim u novoj sezoni predvodit će Mirko Mikić dojučerašnji trener banjalučkog Borca.

"Već neko vrijeme pratim šta se dešava u Rukometnom klubu Sloboda, nekih četiri-pet godina i samim tim ti neki provbitni razgovori su tekli poprilično glatko i u nekoj opuštenoj atmosferi, gdje sam se ja otprilike uvjerio u sve ono što sam znao od ranije, a to je da se radi o jednom strašno organizovanom klubu sa jasnom ambicijom i ciljem“, navodi Mirko Mikić nakon potpisa te dodaje da je upravo to ono što ga je i privuklo kada je riječ o tuzlanskom klubu.

"Mislim i da dijelimo istu energiju kad je naš sport u pitanju, mislim da dijelimo isti entuzijazam i, bar iz nekog mog ugla, mislim da su pregovori tekli vrlo lako, da smo se uspjeli dogovoriti oko neke naše buduće saradnje.

Moram istaći da sam zaista sretan zato što sam se dogovorio sa RK Sloboda iz Tuzle i da se radujem našoj saradnji i isto tako, poslije dugo vremena jedva čekam da krenu pripreme kako bismo otpočeli s radom".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zanimljivo je da su u Slobodu ranije prešla i dva rukometaša iiz redova Borca, te će naredne sezone raditi sa Mikićem, a to su Luka Knežević i Marko Lukić.

Mikić je sa Borcem osvojio dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine i to 2020. i 2022. godine, te jednu titulu Kupa BiH 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi