Rukometaši Slovenije: Vujović nam uzimao pare? Uvredljivo, zlonamjerno...
EPA

Obratili se javnosti

Rukometaši Slovenije: Vujović nam uzimao pare? Uvredljivo, zlonamjerno...

Rukometni reprezentativci Slovenije reagovali su nakon medijskih napisa da im je Veselin Vujović uzimao po 300 eura za igranje pokera.

Prije nekoliko dana Vujović je smijenjen s pozicije selektora Slovenije. U međuvremenu je objavljeno niz priča o tome šta je crnogorskog trenera koštalo otkaza, a posebno zanimljiva bila je ona za poker.

Jedan od tamošnjih medija je objavio da su rukometaši mogli igrati ovu igru s Vujovićem ukoliko bi mu platili 300 eura, čime bi kupili mjesto u ekipi, no sve je samo laž. Barem tako tvrde reprezentativci Slovenije koji su osjetili potrebu da se povodom neistinitih priča obrate javnosti.

"Takve napise nazivamo smiješnim i kategorički ih demantujemo. Tvrdnje da smo igrali poker kako bismo kupili mjesto u ekipu su uvredljive, zlonamjerne, ali ponajviše neistinite. Igrači su svjesni da partije nisu bile na zadovoljavajućem nivou u posljednjih godinu i pol dana i zbog toga su, uostalom, članovi Predsjedništva Rukometnog saveza Slovenije odlučili napraviti promjene. Igrači nikako nisu izmjene izvršili ili ih nametnuli", kazali su u saopštenju.

Vujoviću su se zahvalili.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Osjećamo da mnogi žele pokrenuti obračun medija između ekipe i bivšeg trenera, ali svima jasno dajemo do znanja da se to neće dogoditi. Zahvaljujemo gospodinu Vujoviću zbog doprinosa rezultatima reprezentacije u posljednje četiri i pol godine. U budućnosti nejgove trenerske karijere mu želimo puno sreće. Zajedno smo se veselili Olimpijskim igrama u Riju i uspomenama u Parizu".

Slovenci i dalje tragaju za Vujovićevim nasljednikom. Spominju se brojna imena, Juan Carlos Pastor, Talant Dujshebaev, Branko Tamše, Alfred Gislason, a nije isključeno ni da kormilo preuzme dosadašnji pomoćnik Uroš Zorman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi