Reprezentacija BiH ostvarila rezultat koji će se dugo pamtiti: Pogled na semafor izgleda zapanjujuće

Rapsodija je mala riječ

Reprezentacija BiH ostvarila rezultat koji će se dugo pamtiti: Pogled na semafor izgleda zapanjujuće

Haris Zilić

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je hsitorijski rezultat na IHF Trophy turniru koji se održava na Kosovu ako gledamo konačne cifre na semaforu.

Izabranice selektora Fuda a Mahmutovića su u trećem kolu grupne faze deklasirale Albaniju i ostvarile rezultat o kojem će se dugo pričati.

Bosna i Hercegovina je slavila sa nevjerovatnih 56:13, a poluvrijeme je završeno 25:4 u korist naših djevojaka.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Sarah Haadžiabulić sa 12 pogodaka, Ema Dadić je dodala devet, Adna Latifović sedam, a Cvita Sivrić, Šejla Kasumović i Esma Pokvić dodale su po šest golova. Vildana Bajrić je postigla četoro, Sara Radivojević i Anastasija Pavlović po dva, a Lucia Tokić i Ivana Mikulić po jedan pogodak.

Nije prvi put ove godine da naše kadetkinje bilježe visoke rezultate.

Bh. kadetkinje "potopile" su Azerbejdžan na Evorpskom prvenstvu B divizije sa nevjerovatnih 61:17.

Oglasi

Što se tiče turnira na Kosovu naše djevojke igraju sjajno. Prije Albanije upisali smo i dva ubjedljiva trijumfa protiv Gruzije i Velike Britanije.

Svakako da nas raduje kontinuitet nastuša naše kadetske reprezentacije.

Nakon dugo vremena jedna naša omladinska selekcija je u kratkom periodu vezala dva takmičenja.

Sigurno da u ovoj generaciji ima djevojaka koje će biti budućnost našeg rukometa.

Top Komentari

user1636137141
Hvala Bogu pa par riječi o rukometu. Malo više pažnje ne bi škodilo. To je ipak bio vodeći sport u BiH. Imali smo šest prvoligaških ekipa. Uglavnom od igrača Borca iz B.Luke nastala je reprezentacija Hrvatske
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi